Blog 5   
Wij denken anders.


Regelmatig hoor ik ondernemers zeggen, Jos, wij hebben alle risico’s in beeld! Het enige wat ik erop kan zeggen is; Van harte gefeliciteerd, je bent de eerste ondernemer ter wereld die dit voor elkaar heeft gekregen. Hoe kan het dat de media bol staat met berichtgevingen over branden in varkensstallen, recyclebedrijven, scholen en bosgebieden. Bijna dagelijks is het wel raak. Verzekeraars uiten hierover hun zorgen.Risico’s wachten niet….

Wanneer ik dan doorvraag, probeert hij te zeggen dat hij het te druk heeft om zich hierin te verdiepen of geen zin heeft in tijdrovende risicoanalyses, rapporten en extra werk wat hieruit voortvloeit. Zich niet realiserend dat juist de meeste risico’s ontstaan bij drukte. Risico’s wachten niet op rustige tijden.Alle risico’s verzekeren is onmogelijk

Jos, ik heb alle risico’s verzekerd en ook nog bij de beste tussenpersoon die er is. Een contaminatie. De beste tussenpersoon zal nooit alle risico’s kunnen of willen verzekeren simpelweg omdat lang niet alle risico’s verzekerbaar zijn.

 

 Net een lot in de staatsloterij..

Risico’s, wat zijn dat nu eigenlijk. Als je googelt dan krijg je al gauw zo’n 25 tot 30 definities voorgeschoteld. De meest eenvoudige die ik heb gevonden” een mogelijk gevaar voor schade”.  Een onzekere factor, dus. Je kunt risico’s op verschillende manieren indelen. Er zijn risico’s die je neemt om te investeren, te ondernemen (dynamische risico’s) met het oogmerk om winst te maken. Maar dat kan ook omslaan in verlies. Deze risico’s neem je bewust. Er zijn ook risico’s die verbonden zijn aan bezit zoals je bedrijfspand, je goederen en je wagenpark (statische risico’s). De kans op schade is onzeker en daarom interessant voor verzekeraars. Alle verzekerden leggen geld in (premie) om zich in te dekken tegen een schade. Of je ooit schade krijgt, of hoe groot de schade dan uitpakt, is onbekend. Net een lot in de Staatsloterij, alleen met een verzekeringsuitkering maak je nooit winst.


                        

Levert je forse besparingen op

Maar wanneer je op de juiste wijze omgaat met die risico’s (preventie, verhoogd eigen risico, risico’s zelf dragen) wordt de noodzaak van verzekeren kleiner. Ook wordt de kans op schade kleiner en minder schadeclaims levert je geld op. Twee schades minder per jaar kan je forse besparingen opleveren.Wil je weten welke risico’s voor jou en je bedrijf van belang zijn?  Wil jij niet wachten tot risico’s omslaan in schades?  En wil jij forse besparingen realiseren? Kortom, van reactief naar proactief? Maak een afspraak!Bokma Risk Balance 

info@bokmariskbalance.nl

+31(0)6 26 12 24 29

Wij denken anders